dimarts, 7 de desembre del 2010

EXCURSIÓ DIUMENGE 12 - DESEMBRE 2010 " DE FONTETA A FITOR "

COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOGS ,PER ACCEDIR-HI PODEU CLICKAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.


EXCURSIÓ DIUMENGE 12 - DESEMBRE 2010 " DE FONTETA A FITOR "


DURADA : 4 :30 HORES ( SENSE COMPTAR PARADES).....PORTAR BOTES DE MUNTANYA , FOLRO POLAR , GORRA ,GUANTS , CHUBASQUERO , BEGUDA I DINAR.

DESNIVELL : 218 MTS

RUTA CIRCULAR : 15 KMS.

DIFICULTAT : MITJANA - BAIXA

SORTIDA : 8 :30 HORES AL BAR NURIA....VENIR PUNTUALS I ESMORÇATS.... ( ATENCIÒ AMB L´HORARI ).

9: 15 AL CARRER PRINCIPAL D´ENTRADA , QUE VE DE LA BISBAL ( A 1 ´5 KMS. DE DISTANCIA)



HISTORIES I LLEGENDES : http://www.festa.cat/index.php?q=histories/veure/718



base cartogràfica: Mapa Comarcal de Catalunya 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya



Aquest recorregut s’endinsa al massís de les Gavarres i en la seva història. És una excursió apta per a tots els públics que ens portarà des de Fonteta fins a l’antiga església romànica de Fitor, tot passant per frescals valls de rieres encaixades i masos en runes. De tornada, gaudirem de meravelloses vistes de la plana baixempordanesa i de la visita dels dòlmens de la serra d’en Cals, un dels conjunts dolmènics més important de la comarca. Aquesta excursió no ens la podem perdre.











Santa Coloma de Fitor
El 1817 al cor de les Gavarres, tres bandolers apallisaren el rector de Fitor abans de saquejar la rectoria. El van donar per mort, però va viure dues setmanes més, prou temps per identificar els assaltants. Els tres bandolers foren detinguts i comdemnats. Despres de ser esquarterats, els seus caps van ser col.locats en gàbies. Quan els forasters s'acostaben a Fitor, el primer que veien eren les gàbies amb els caps penjats als camins d'accés. Després de tants anys aquests caps han desaparegut i per trobar Fitor necessitem un mapa cartogràfic i seguir les indicacions. Aquesta història és ben certa, tal com queda reflectit a les inscripcions grabades a la làpida d'entrada a l'església.






Dolmen dels Tres Peus. Terme de Fitor, comarca del Baix Empordà.





A PART DE L´ESGLÉSIA , HI HA UNA SALA D´AUDIOVISUALS PER EXPLICAR L´HISTORIA DEL LLOC.
MÀQUINA PER LES BEGUDES I LLAR DE FOC.







NI EL GUIA ,NI LA COLLA PERDUTS , ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT....ES DEURE DE L´EXCURSIONISTA , EL ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C..., I PORTAR LA TARJETA , QUE ES L´ASEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.