dilluns, 18 d’octubre de 2010

EXCURSIÓ DIUMENGE 17 - D´OCTUBRE - 2010 ; " AGULLES DE MONTSERRAT "

COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOGS ,PER ACCEDIR-HI PODEU CLICKAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.

EXCURSIÓ DIUMENGE 17 - D´OCTUBRE - 2010 ; " AGULLES DE MONTSERRAT "

DURADA : 6 HORES ( SENSE COMPTAR PARADES).....PORTAR BOTES DE MUNTANYA , FOLRO POLAR , GORRA ,CHUBASQUERO , BEGUDA I DINAR. DESNIVELL : 700 MTS...............NO APTA PER A GENT AMB VERTÍGEN....!!! RUTA CIRCULAR : 10 : 570 KMS.
DIFICULTAT : MITJANA

SORTIDA : 7 1/2 DEL BAR NURIA....VENIR PUNTUALS I ESMORÇATS.
8: 15 A COLL DE RABELL.....EIX TRANSVERSAL
9 : 30 arribada al aparcament del Coll de Can Massana. AQUESTA CARRETERA es la BP-1101 que và de Manresa a El Bruc passant per Can Massana, i al Coll despres de la cruilla de la crta BP-1103 que va de Can Massana a Montserrat, es trova el aparcament de Can Massana.
Aci, deixarem els cotxes i anirem per el GR-172 passant per el Collet de Guirlò 802m, continuarem fins a la Roca Foradada, i la Cadireta, pasarem per devant dels Frares Encantats, i per el Coll del Miracle, pujarem fins a 1000 al Coll, despres dependrá del grup que vingui es pot anar fins als Ecos, Coll Portell del Migdia, i tornar per el PR-C-78 fins al Coll del Miracle - Coll del Pas el Princep - Refugi Vicens Barber - La Portella i fins al Coll de Guirlò que es a prop del començament.

Aci es pot anar fins a Sant Pau Vell i cap a l'inici de retorn als cotxes. i hà un pas que es la pujada al Coll del Miracle que es molt dreta i aeria, es ample, pero descomposta (No es massa apta per gent amb problemes de vertigen).

La serra de l'Obac i Montserrat (a la foto les Agulles de Montserrat) són les dues grans àrees rocoses del Bages. Ambdós massissos estan constituïts per gruixuts estrats de conglomerat, una roca formada bàsicament per còdols inclosos en una matriu de sorra, llim i argila.

Aquests materials es van sedimentar durant l'època eocena i el començament
de l'oligocena, i estan cimentats amb carbonat de calci.

NI EL GUIA ,NI LA COLLA PERDUTS , ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT....ES DEURE DE L´EXCURSIONISTA , EL ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C..., I PORTAR LA TARJETA , QUE ES L´ASEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.