dimarts, 27 d’abril de 2010

EXCURSIÒ DIUMENGE 9 - MAIG - 2010 " BEGET - COMANEGRA "

COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOGS ,PER ACCEDIR-HI PODEU CLICKAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.

" BEGET ( 520 MTS.) - COMANEGRA ( 1.557 MTS.) "

DIFICULTAT : ALTA ( HI HAN BONS CAMINS , PERÒ EL DESNIVELL ES ELEVAT ).
DESNIVELL : 1200 MTS.
RUTA CIRCULAR : 14 KMS.
DURADA : 6 HORES , (SENSE COMPTAR PARADES).

SORTIDA : 8 HORES DEL BAR NURIA ( VENIR PUNTUALS I ESMORÇATS).
8 H. 30 ´ BAR L´ESPORT DE BESALU.
9 H. APARCAR A L´ENTRADA DE BEGET .

RUTA ESPECTACULAR DE GRAN BELLESA , TANT L´ASCENCIÒ COM EL DESCENS......MIRAR FOTOS EN EL LINK :

http://www.explora.cat/comanegra.html

DE BEGET A LA FIGUERA ; 1 HORA I MITJA , PER PISTA FORESTAL , PASAREM PER LES MASIES DE ; CAN PRUNA , LA ROCA , EL SUNYER I LA FIGUERA , ENYORAT REFUGI " COMANEGRA , ÉS ACTUALMENT EN RUÏNES . COLL DE TERRERS , COLL DE FERRIOL D´ABAIX ......SON CAMINS MOLT PERDEDORS... CORRAL DE MAS MIJÀ , BASSA DE MONARS....I FINALMENT EL CIM DEL COMANEGRA ENS REGALA UNES VISTES PANORÀMIQUES EXTRAORDINARIES.

DESCENS PER LA CRESTA FINS A LA COLLADA FONDA , COLL DE BOIX , CINGLES DE LA GRALLA....TOT EL DESCENS ES ESPECTACULAR , LA CURIOSA ROCA DE LA TROMPA , SEMBLANÇA AMB L´APÈNDIX DE L´ELEFANT , CARENA DE RICOLTA FINS EL SUNYER....TOT EL CAMÍ , VA ASER NETEJAT I ADECUAT PER L´EMBARDISSADA...EN ELS ANYS 40 ERA RECORREGUT PER MOLTA GENT FORA DE LA LLEI ( CONTRABANDISTES , MAQUIS,ETC..)

VENIU BEN ESMORÇATS , CALÇATS I DESCANSATS.....PORTAR DINAR I BEGUDA....EL PATIMENT DE L´ASCENS QUEDA DE SOBRES COMPENSAT PER LA GRANDIOSITAT DE LES IMATGES.

IMPORTANT : NI EL GUIA , NI LA COLLA PERDUTS ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT...ES DÈURA DE L´EXURSIONISTA EL ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C. I L´ASEGURANÇA SUPLEÏX QUALSEVOL EVENTUALITAT.