dimarts, 30 de març de 2010

EXCURSIÒ DILLUNS DE PASCUA 5 - ABRIL - 2010 " ST. PAU DE SEGURIES - L´ANTIGA CALÇADA ROMANA DE CAPSACOSTA "

COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOGS ,PER ACCEDIR-HI PODEU CLICKAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.

DIFICULTAT : FÀCIL....APTA PER A TOTHOM.
DESNIVELL : 100 MTS D´ASCENS.....I....300 MTS. DE DESCENS.
DURADA : 4 HORES......PORTAR DINAR I BEGUDA.
RUTA LINEAL : 15 KMS.

SORTIDA : 8 : 30 HORES DEL BAR NURIA ....VENIR ESMORÇATS I PUNTUALS.
9 : 05 AL BAR L´ESPORT DE BESALU
9 : 30 APARCAR AL CAMPING "ELS ROURES" DE ST. PAU DE SEGURIES......ABANS AHUREM DEIXAT COTXES BUITS AL CAMPING " LA VALL DE BIANYA"...PER EL RETORN.

ELS ROMANS VÀREN CONSTRUÏR LA VIA PER APROFITAR ELS RECURSOS NATURALS DEL RIPOLLÈS I LA GARROTXA : MINERALS , FUSTA I FINS I TOT LES PEDRES VOLCÀNIQUES.

EL CAMÍ VA FUNCIONAR FINS FA BEN POCS ANYS COM A PAS RAMADER.....CAMINAREM PER SOBRE LES LLARGUES FILERES DE PEDRES QUE DELIMITEN EL RECORREGUT , AMB NOMBROSOS PILONS GUARDA- RODES, QUE EVITAVEN QUE ELS CARROS POGUESIN CAURE PER ELS MARGES.

HI HAN TEORÍES QUE FAN COMUNICAR LA VÍA AMB FRANÇA PER EL COLL D´ARES.....SEGONS LLEGENDES , CÈSAR AHURÍA UTILITZAT EL CAMÍ , AIXÍS COM L´ANÍBAL AMB TOTS ELS SEUS ELEFANTS.

EL TRAÇAT AMB ZIGA - ZAGA , PER PODER SALVAR EL DESNIVELL , DEVÍA SER PROU IMPORTANT , PER QUE ELS SEUS CONSTRUCTORS S´HI VAN MIRAR FORÇA.
RECORREGÜT DIDÀCTIC , AMB MOLTS DE PLAFONS EXPLICATIUS.....

PER MIRAR FOTO CLICKEU A L´ENLLAÇ :

http://www.pizzamargarita.com/fotos/v/vacances/V__a+Romana+de+Capsacosta+-+Garrotxa.jpg.html

PER LA TARDA , DESPRÈS DE DINAR....PODEM PARAR A ARGELAGUER , PER ADMIRAR LA " CABANA DELS INDIS"...REFETA....Ó DIT TAMBÈ EL PARC DE CAN SIS RALS.....EN GARRELL ( JOSEP PUJIULA) .....DE 74 ANYS....ES EL CREADOR D´AQUESTA MARAVELLA : TORRES , CABANES , LABERINTS I PONTS , CONSTRUÏT NOMÈS AMB LES MANS....UN LLOC PER DIVERTIRSE GRATUÏTAMENT I GAUDÏR D´UN ESPECTÀCLE VISUAL ÚNIC.

IMPORTANT : CAL ESTAR FEDERAT, O EN POSESIÒ D´UNA ASEGURANÇA , NI EL COORDINADOR , NI LA COLLA PERDUTS , ES FAN RESPONSABLES DE CAP ACCIDENT.