dilluns, 4 de gener de 2010

EXCURSIÒ DIUMENGE 10 - GENER - 2010....RUTA CIRCULAR PER SOLIUS " ELS CARCAIXELLS D´EN CAMA I EL MONTCLAR (407 MTS)."

COLLA PERDUTS - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS

DURADA : 5 HORES ( SENSE COMPTAR PARADES ).
DESNIVELL : 650 MTS ( TERRENY PEDREGÒS....PORTAR BOTES DE MUNTANYA ).
DIFICULTAT : MITJANA - ALTA ( GENT AMB VERTÍGEN....ABSTENIUR-VOS....!!! )RUTA CIRCULAR : 14 KMS. ( PORTAR DINAR I BEGUDA )

SORTIDA : 8 HORES DEL BAR NURIA ( PUNTUALITAT I ESMORÇATS).
8 : 45´ HORES ....AL PÀRKING DEL MONESTIR DE SOLIUS.

AQUESTA RUTA ES EL SECRET MÈS BEN GUARDAT DEL MONESTIR DE SOLIUS....PERÒ EL PADRE ALBERTO ,DEVANT L´INMINENCIA DE LA FI DEL MON EL 2012, PREDIT PER EL CALENDARI AZTECA...HA DONAT LLUM VERDA AL CONEIXEMENT DE L´ITINERARI , TRANSMESA GELÒSAMENT DE GENERACIÒ EN GENERACIÒ DE MONTJOS.....NOMÈS A COLLA PERDUTS.

1º ) EL CASTELL DE SOLIUS , ENCIMBELLAT A LA PEDRA , DEVIA ÉSSER QUASI INEXPUGNABLE A L´EDAT MITJANA...ESMENTAT A L´ANY 1208..UNA JOIA...!!

2º ) COVA DEL MORO , D´ORIGEN PREHISTÒRIC.

3º ) LA RIERA DE STA. AGNÉS , EN MILERS D´ANYS , HA OBERT UNA FONDALADA , AMB L´EROSIÒ DE LES ROQUES GRANÍTIQUES....I....CONSTITUEIX UN FENÓMEN NATURAL GAIREBÉ ÚNIC . ESTÀ PLE DE PETITES MUNTANYES PELADES, QUE SON MIRADORS EXCEL.LENTS : ROQUES ÁLIGUES , ROQUES BESONES , ROCA PONÇA....QUE SON UN PARADÍS PER ELS ESCALADORS.....I UN PAISATGE DE FÀBULA.

4º ) CAN DURAN , DE L´ANY 1600....A PROP EL MONOLIT DEL MONTCLAR.

5º ) EL CIM DEL MONTCLAR ( 407 MTS.)...HI HA UNA IMATGE DE ST. BERNAT DE MENTON ; PATRÒ DELS ALPINISTES...LA VISTA ES GRANDIOSA.

ALBUM PICASA DELS CARCAIXELLS CLICKAR A : http://picasaweb.google.es/jorvall1/CarcaixellsDeSolius#

PER ALS MÉS ESTUDIOSOS CLICKAR A : http://mediambient.gencat.cat/cat/el_medi/natura/sistema_informacio/inventari_interes_geologic/descriptiva/362_descrip.pdf

6º ) ELS CARCAIXELLS : UNA MARAVELLA PER ELS SENTITS.....VIA D´ESCALADA , NO ES NECESITA ARNÉS , NI CASC.....ESTÀ EQUIPAT AMB CABLES D´ACER , CORDES, ESGRAONS METÀLICS....I ES RELATIVAMENT FÀCIL D´ACCEDIR-HI.

OJU....PER ELS PERUCS ,O QUE NO HO VEGIN CLAR , HI HAN DUES OPCIONS ABANS , DE POGUER-SE RETIRAR , LES DUES FÀCILS...PER EL COLL DE CEPS , I EL CAMÍ DE LES CARBONERES.

7º ) MENHIR DE CAN LLAURADOR , DATAT ENTRE EL 2.500 I EL 3.000 ABANS DE CRIST....IMPRESIONANT MAS DE CAN DALMAU.....

8º ) VISITA ALS PESEBRES DE SOLIUS...ELS FONDOS SON UNA MARAVELLA...OBERT DE 3 A 2/4 DE 6 DE LA TARDA...TROBAREM EL PADRE ALBERTO.

IMPORTANT : CAL ESTAR FEDERAT , O EN POSESIÒ D´UNA ASEGURANÇA. NI EL GUIA , NI LA COLLA PERDUTS ES FAN RESPONSABLES DE CAP ACCIDENT.